Algemeen

Dodenherdenking in Nieuw Beerta

- advertentie -

Nieuw Beerta –  Ook in Nieuw Beerta vond zich een dodenherdenking plaats ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

- advertentie -

Evenals de voorgaande jaren hebben enkele leerlingen van de omliggende scholen iets voorgedragen. Daarbij heeft een naaste familielid van een oorlogslachtoffer traditiegetrouw een verhaal wat hij/zij heeft gehoord voorgedragen.

Vervolgens werden er meerdere boeketten en kransen neergelegd bij het monument.

Enkele bewoners van de noodopvang in Beerta waren aanwezig bij deze herdenking. Één van hen wou ook spontaan voor de microfoon spreken, ze gaf in het Engels aan: Veel respect te hebben voor de gebeurtenissen, en dat ze erg dankbaar is hier in Nederland te mogen verblijven, aangezien in haar land nog steeds oorlog is. Daarbij hoopte ze dat ik er meer vrede komt in de mensheid.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button