Algemeen

Fotoverslag: Dodenherdenking aan Zuiderveen te Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Ook in Winschoten vond zich een dodenherdenking plaats ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Rond 20 over 7 ging er een stille toch van het Joodse monument op de Venne waar meerdere partijen een krans hadden neergelegd richting het monument aan de Zuiderveen. Dit gebeurde onder het geluid van de dodenmars die werd gespeeld door de percussieband van Prins Hendrik uit Scheemda.

- advertentie -

Even voor acht uur kwam de stoet aan en werd het ontvangen door de leden van Scouting ‘St. Vitus’ uit Winschoten. Vervolgens werd er door een harmonie en muziekstuk gespeeld waarna er om acht uur 2 minuten stilte werd gehouden. Daarna zijn er verschillende bloemstukken neergelegd door o.a. Burgemeester Pieter Smit en vertegenwoordigers uit Duitsland. Vervolgens heeft Pieter Smit een lezing  uitgesproken over de vrijheid.

Als slot is door de Harmonie het Wilhelmus gespeeld en is de stoet richting het – rabbinaatswoning en de voormalige synagoge aan de Bosstraat bij deze plek werd tijdens de stoet op de heen weg na 6 jaar een indrukwekkende performance gehouden

 Foto’s: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button