AlgemeenGemeente

Hondenuitlaatverbod voor stranden Oldambtmeer

- advertentie -

Midwolda – Bij het Noordstrand van het Oldambtmeer (Midwolda-zijde) is gebleken dat er sprake is van enige vervuiling van het water door hondenpoep. Aangezien dit nadelige gevolgen heeft voor de waterkwaliteit van het meer, geldt er per direct een hondenuitlaatverbod, zowel voor het Noordstrand als Strand Zuid (ter hoogte van het Havenkwartier). Deze maatregel geldt in eerste instantie voor onbepaalde tijd. Bij de overige oevers van het Oldambtmeer gelden geen beperkingen voor het uitlaten van honden.

- advertentie -

De directe omgeving van het Oldambtmeer en specifieke doelgroepen – waaronder hondenuitlaatservices – zijn hiervan inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld. 

Begrip
De bevoegde instanties Waterschap Hunze en Aa’s, de provincie Groningen en de gemeente betreuren de maatregel en rekenen op het begrip van de hondenbezitter. Vanwege de handhaving van een goede waterkwaliteit zijn de bevoegde instanties helaas genoodzaakt de maatregel door te voeren. Zij  willen voorkomen dat uitwerpselen – die op het strand liggen – opnieuw in het meer terechtkomen. Daarom is afgelopen week ook de gehele toplaag van het strand vervangen door een nieuwe, schone laag zand.

Boetes
Voor het uitlaten van honden geldt dan een strikt verbod waarop toezicht zal worden gehouden. Bij overschrijding van dit verbod wordt een boete opgelegd.

Controle waterkwaliteit
De waterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd. De resultaten van de metingen komen op www.zwemwater.nl te staan. De verwachting is dat binnen een jaar de waterkwaliteit op het oude niveau is en het Oldambtmeer weer de beste waterkwaliteit van Groningen zal hebben. Is dit niet het geval, dan kijken de betrokken partijen naar aanvullende maatregelen en oplossingen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button