AlgemeenOp stap

Festival OVER de VLOED Programma dijkplaats Ambonezenbosje

- advertentie -

Finsterwolde – Op zaterdag 4 juni vindt in het Ambonezenbosje in Oldambt een mini-festival plaats. Dit evenement onderdeel van het festival OVER de VLOED waarmee een nieuw fietspad langs de Groningse dijk op feestelijke wijze wordt geopend. Het fietspad van 90 km doorkruist 4 gemeenten, waaronder Oldambt

- advertentie -

Dijkplaats Ambonezenbosje
Op zaterdag 4 juni worden in die gemeenten dijkplaatsen ingericht. Die dijkplaatsen zijn mini-festivals waar je van alles kunt doen en beleven. De dijkplaats in Oldambt is bij het Ambonezenbosje in de Carel-Coenraadpolder bij Finsterwolde. Deze plek is bekend van het jaarlijkse Festival Hongerige Wolf. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze dijkplaats een klein wolfje wordt.

Van ’s ochtends 10 tot ’s avonds 22 uur is er van alles te doen. Via een blokkenschema kan je de hele dag de dijkplaats ontdekken. Je vindt er nieuwe kunst en voorstellingen van onontdekte talenten net als bij Festival Hongerige Wolf.

Programma mini-festival
Bereid je voor op een poëtische mix van gesproken woord door Wordbites. De Black Burned BBQ-boys spelen Chicago style rock ‘n’ roll, roots music & country. De huisband van de gemeente Oldambt de Civil Servants komt langs en het rapduo Sproakwotter betreedt het podium. Het filmprogramma van Festival Hongerige Wolf Cinema Lupa vertoont korte films. Bakkerij de Eenvoud brengt gezelligheid en heerlijke broodjes. Verder is er nog een markt, een audiotour, beeldende kunst, theater en kan je workshops volgen. De avond wordt afgesloten met een DJ.

Ook kan je even weg van het festival. Een boer uit het dorp neemt je graag mee voor een trekkerritje het Groninger Landschap in. Of stap op de fiets: diverse fietsroutes zijn beschikbaar om Oldambt en omgeving zelf te ontdekken.

De toegang tot deze dijkplaats is gratis en reserveren is niet nodig. Wees welkom!

- advertentie -

Festival OVER de VLOED
Het Festival OVER de VLOED wordt georganiseerd op meerdere locaties langs het nieuwe fietspad ‘Kiek over Diek’. Dit fietspad van 90 km is aangelegd over de Groningse dijk tussen Nieuwe Statenzijl en Lauwersoog. De activiteiten vinden plaats van vrijdag 3 tot met zondag 5 juni. Kijk voor het volledige programma op www.festivaloverdevloed.nl.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button