Algemeen

Oud-leerling Dollard College ontvangt Duisenberg-prijs

- advertentie -

Winschoten – Econoom Robert Inklaar heeft de Willem F. Duisenberg Fellowship Prize 2016 gekregen voor zijn excellente en originele onderzoek in de toegepaste macro-economie. Hij ontving deze tweejaarlijkse prijs uit handen van jury-voorzitter Klaas Knot van De Nederlandsche Bank.

- advertentie -

Robert was leerling van het Dollard College en is nu universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 2006 promoveerde. Inklaar is in zijn onderzoek geïnteresseerd in economische groei en ontwikkeling en het ontwikkelen en toepassen van nieuwe economische meetmethoden. Hij is een van de ontwikkelaars van de Penn World Table, een veelgebruikte database met informatie over inkomens en productiviteit van 167 landen.

De jury roemde de creativiteit en buitengewone kwaliteit van Inklaars werk. “Robert Inklaar is een van de leidende en invloedrijkste jonge onderzoekers in zijn onderzoeksgebied. Hij publiceert in tijdschriften waar velen van ons alleen maar van kunnen dromen,” zei Klaas Knot tijdens de uitreiking. Tegelijkertijd is Inklaars werk bijzonder beleidsrelevant. Hij adviseert de Wereldbank, het Europese Parlement en de Tweede Kamer. “Inklaars gedrevenheid om academisch onderzoek te verbinden met de praktijk is zeldzaam.”

Het Dollard College is uiteraard trots op oud-leerling Robert en feliciteert hem van harte met deze bijzondere prijs!

De Willem F. Duisenberg Fellowship Prize
De Willem F. Duisenberg Fellowship Prize wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Willem F. Duisenberg Stichting en het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW). De prijs stimuleert excellent onderzoek in de toegepaste economie. De jury bestaat uit Klaas Knot (DNB), Hans Vijlbrief (Ministerie van Financiën), Nout Wellink (voormalig directeur DNB), Dirk Schoenmaker (Duisenberg School of Finance) en Victor Halberstadt (Voorzitter Duisenberg Stichting).

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button