AlgemeenGemeente

Aanplant bomen in het Oldambt

- advertentie -

Winschoten- Sinds een aantal jaren probeert de gemeente Oldambt het Sterrebos weer in oude glorie te herstellen.

- advertentie -

Op bovenstaande foto kan je goed zien wat het effect van de kap is geweest. Op de open plekken, die nu volop licht krijgen, hier heeft de gemeente nieuwe bomen gepland. In totaal zijn er in het Sterrebos 50 eiken terug gepland in 5 verschillende rassen. Deze bomen hebben een hoge sier- en natuurwaarde en kwamen ook voor in de oorspronkelijke opzet van het park.

Jonge en oude bomen staan nu weer naast elkaar en dat is  van belang voor de toekomst van het Sterrebos. Naast de 50 Eiken in het Sterrebos zijn er de afgelopen winter en voorjaar ongeveer 120 bomen terug gepland in de openbare ruimte. Het gaat hier vooral om straatbomen en vervanging van bomen in groenstructuren.

Langs een aantal wegen in het buitengebied, het zogenaamde Groene Lint, zijn 40 bomen gepland ter vervanging van gekapte bomen. Het gaat om de groenstructuur tussen Modderland en Ganzedijk en langs de weg Finsterwolderhamrik.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button