AlgemeenGemeente

Gedeputeerde opent nieuwe ruiterroute in natuurgebied Reiderwolde

- advertentie -

Blauwestad – Donderdagmiddag 26 mei verrichtte Henk Staghouwer, gedeputeerde van de provincie Groningen, samen met wethouder Ricky van den Aker de officiële openingshandeling van de nieuwe ruiterroute in Natuurgebied Reiderwolde in Blauwestad.

- advertentie -

De ruiterroute is onderdeel van het programma Toeristisch Recreatieve Infrastructuur. Dit heeft tot doel heeft om de toeristisch-recreatieve infrastructuur in en rondom Blauwestad te versterken. Het programma is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Groningen, het REP en de gemeente Oldambt. De ruiterroute biedt ruiters een rustig, interessant en goed bereikbaar ruiterpad van 3,5 kilometer door de mooie natuur van het Reiderwolde. In het Oldambt zijn veel ruiterverenigingen en maneges actief, die nu een extra mogelijkheid krijgen voor het beoefenen van de paardensport.

Het ruiterpad is aangelegd door Hoornstra Aannemers Maatschappij te Nieuw-Buinen in samenwerking met Reiderwolde VOF en de gemeente Oldambt. Het ruiterpad is bereikbaar – ook met paardentrailers – via de speciaal aangelegde parkeerplaats aan de Ekamperweg.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button