AlgemeenIncidentenRegionaal nieuws

Arrestatieteam valt negentien panden binnen

- advertentie -

Groningen – In de hele provincie zijn speciale arrestatieteams van de politie op dit moment bezig met invallen in woningen en bedrijfspanden. Daarbij zijn vooralsnog dertien aanhoudingen verricht. De invallen worden op negentien locaties gedaan.

- advertentie -

In totaal doen 175 politiemensen mee aan de actie. Ook wordt gebruik gemaakt van geld- en drugshonden.

Zeven kwekerijen opgerold
De invallen zijn in zeventien woningen en twee bedrijfspanden in de stad Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen en Eelde. Inmiddels zijn zeven hennepkwekerijen en één hennepdrogerij opgerold.

Netwerk
Door politieonderzoek, dat sinds 2015 loopt, is een netwerk ontdekt, dat volgens de politie bezig is met hennepteelt, -handel, -export, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Drie kwekerijen
Bij de inval aan de Hoofdstraat Oost in Uithuizen zijn drie professionele hennepkwekerijen gevonden. Twee in de woning en één in de loods bij de woning. Daar zat de grootste kwekerij met zo’n 300 planten. De bewoner is aangehouden. Twee honden van de bewoner zijn meegenomen door de politie.

Vooralsnog zijn er geen invallen gedaan in de Gemeente Oldambt. Als dit eventueel nog zal komen kan de politie niks over kwijt.
Foto: Nicole/ 112Groningen (Inval in uithuizen)

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button