AlgemeenCultuur

Concours Culturel Dollard College groot succes!

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 27 mei vond de finale van het Concours Culturel 2016 plaats op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College. Het thema van de editie 2016 was “Mad world”. Er deden leerlingen mee van alle vestigingen van het Dollard College. De leerlingen die zich tijdens de finale mochten presenteren voor het publiek, waren de voorronde op 23 februari goed doorgekomen. Ze hadden daarna nog tijd om hun act te perfectioneren.

- advertentie -

De presentatoren Rick Hensema en Jarnick Lourens heetten het publiek van harte welkom, waarna de show losbarstte. De kandidaten schotelden het publiek een afwisselende avond van hoog niveau voor. Er werd piano gespeeld, gezongen, gedanst, gitaar gespeeld en verhalen voorgedragen. Er was een filmpje voor de categorie Gedurfde Podiumkunsten en de inzendingen in de categorie Design werden tijdens de voorstelling aan het publiek getoond door middel van een PowerPoint presentatie.

Aan het einde van de wedstrijd trok de jury zich terug. Deze jury bestond uit een vijftal mensen die hun sporen verdiend hebben in het gebied waarover zij moesten jureren. Ze bespraken alle inzendingen die ze hadden gezien en gehoord. Het viel niet mee om uit zoveel goede inzendingen de beste te kiezen, daar ging soms heel wat discussie aan vooraf.

Uiteindelijk heeft de jury de volgende winnaars aangewezen:

Design – Dagmar Besteman
Dans – Lauren Dijkstra en Ismay Nieland
Proza en Poëzie – Joyce Siemons
Gedurfde Podiumkunsten – Melissa Brouwer
Muziek – Lukas Jolink

Deze kandidaten gingen met een beker naar huis. Ook Bo Vermeulen mocht een beker meenemen, haar logo was al in november verkozen tot de beste inzending.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button