AlgemeenIncidenten

Mogelijk Duitse RAF-terroristen in Groningen ondergedoken

- advertentie -

Groningen – Drie Duitse terroristen van de Rote Armee Fraktion (RAF) houden zich mogelijk schuil in Groningen. Volgens de Telegraaf hebben Duitse opsporingsambtenaren sterk het vermoeden dat de drie in het noorden van het land zitten.

- advertentie -
De krant meldt dat het Duitse Openbare Ministerie inmiddels een rechtshulpverzoek heeft ingediend bij justitie. Het gaat de linkse radicale terrorsiten Ernst-Volker Staub (62), Daniella Klette (57) en Burkhard Gareweg (47).

Bomaanslag op gevangenis
Het trio is al jaren op de vlucht en wordt verdacht van meerdere overvallen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor een bomaanslag op de gevangenis in Weiterstadt in 1993. Volgens de politie doen ze dit om in hun levensonderhoud te voorzien. Het drietal heeft geen officiële papieren meer en kan niet op een legale manier aan geld komen.

Toeristische oorden
Het Duitse blad Der Spiegel schrijft dat het drietal zich mogelijk ophoudt in toeristische oorden. De drie worden specifiek gezocht voor een overval op een geldtransport in het Duitse Stuhr, vlakbij Bremen.

Kalashnikov
Bij deze overval werden twee geldtransporteurs beschoten met een kalashnikov-machinegeweer. Het drietal wordt ook verdacht van meerdere autodiefstallen, die ze gebruiken bij de overvallen. Tijdens proefritten rijden ze nooit zelf en als de auto aangeschaft wordt, moet de verkoper die op een afgelegen plek afleveren.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button