AlgemeenOp stap

9e Tellerlikker Rally voor ‘Make-A-Wish’ wederom een succes

- advertentie -

Winschoten – De Tellerlikker Rally van de Lions Club Winschoten is een traditie aan het worden. Afgelopen zaterdag was de 9e editie van de populaire rally voor classic-cars op basis van het “bol-pijl” principe. De opbrengst van deze rally gaat samen met andere fundraisingacties (Lions jaar 2015/2016) naar de Stichting ‘Make-A-Wish’ Nederland.

- advertentie -

De rally van 180 km lang, startte wederom vanaf het Marktplein in Winschoten en ging via o.a. Bellingwolde en Vlagtwedde naar Oostwold (Gn.), waar de lunchlocatie was op vliegveld Oostwold. In de middag ging de route verder naar o.a. Appingedam en Ten Post om te finishen in Blauwestad bij Brasserie Azzurro, voor een gezellige afsluiting met buffet en prijsuitreikingen. Onderweg waren er 2 rijtesten ingepland.

Burgemeester Pieter Smit gaf vanaf 9.31 uur het startsein aan de 60 deelnemende equipes, waarbij Derk Bosscher van Radio Noord hier live verslag van uitbracht. Menne Kamp (Lions Club Winschoten): “Een geweldig evenement voor de regio. De startlijst is altijd binnen no-time gevuld en met het maximale aantal van 60 equipes houden wij het evenement ook exclusief”.

Opbrengst naar Stichting ‘Make-A-Wish’
De opbrengst van deze Tellerlikker Rally gaat zoals eerder gezegd naar:

Stichting Make-A-Wish om de liefste te vervullen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte en ze de kracht geven om kind te zijn. Zo krijgt niet de ziekte, maar het kind de aandacht en hierdoor heeft de wensvervulling een langdurig effect. Iedere wens wordt omgezet in een onvergetelijke ervaring, die zowel op korte als op de lange termijn een enorm effect heeft. Niet alleen voor het kind maar ook voor het gezin. De wensvervullers zorgen er namelijk altijd voor dat ook ouders en broertjes/zusjes bij de wensvervulling betrokken zijn, zodat iedereen kan meegenieten.

De Lions Club Winschoten spreekt haar dank uit voor de bijdrage van de deelnemende equipes en de vele sponsoren die deze donatie mogelijk maken.

- advertentie -

Winnaars
Winnaars van de 9e Tellerlikker Rally waren (vanaf bouwjaar 1980): Equipe Oosterhuis/Dieterman met hun klassieke Audi 80 en (tot bouwjaar 1980): Equipe Smits/Smits met hun sportieve BMW 2002 TII. Ondanks een aantal uitvallers kijken de Lions wederom terug op een bijzonder geslaagde dag met de Stichting ‘Make-A-Wish’ als “grootste winnaar”.

- advertentie - 

In 2017 de 10e editie
Voor volgend jaar staat de Tellerklikker Rally traditiegetrouw weer gepland op de laatste zaterdag van mei (27 mei 2017). Johan Rolfers (Lions Club Winschoten): “10 Jaar Tellerlikker Rally, dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Volgend jaar wordt het een éxtra speciale editie”.

Deelname is mogelijk met auto’s ouder dan 25 jaar danwel een cabriolet. Meer informatie is te vinden op www.tellerlikkerrally.nl. Op deze site staan o.a. foto’s van 9 edities Tellerlikker Rally.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button