AlgemeenGemeenteRegionaal nieuws

Gemeente Oldambt en Bellingwedde organiseren tiende Veteranendag

- advertentie -

Finsterwolde – Voor de tiende keer organiseren de gemeenten Oldambt en Bellingwedde op vrijdag 17 juni een regionale Veteranendag. Sprekers dit jaar zijn de heer Gertjan Jorissen, geestelijk verzorger van het Veteraneninstituut en de heer Max van Gulik, veteraan. Alle veteranen met hun partners en de weduwen van veteranen woonachtig in de gemeenten Oldambt en Bellingwedde zijn hiervoor uitgenodigd.

- advertentie -

De gemeentebesturen van Oldambt en Bellingwedde vinden het van belang dat er erkenning en waardering is voor de verdiensten van veteranen. Daarom organiseren de gemeenten samen jaarlijks een regionale Veteranendag. De dag staat in het teken van ontmoeting en onderlinge contacten. De gemeente Oldambt is dit jaar gastheer.

Programma
Na de opening houdt burgemeester Pieter Smit van Oldambt een korte toespraak. Daarop volgt een korte herdenking van alle gesneuvelde militairen. Vervolgens geeft de heer Jorissen een lezing over zijn ervaringen als geestelijk verzorger. Na de pauze vertelt de heer Van Gulik over zijn uitzending naar Angola. Aan het eind van de bijeenkomst vindt een bloemlegging plaats bij het SAS monument voor het Party Centrum Finnewold.

Meer informatie
De bijeenkomst wordt gehouden van 09.45 tot 14.00 uur in Party Centrum Finnewold in Finsterwolde. Alle bij de gemeenten bekende veteranen zijn per brief uitgenodigd. De veteranen of weduwen die geen brief hebben ontvangen, kunnen zich alsnog aanmelden door te bellen met de gemeente Oldambt, tel. 0597-482000. Aanmelden kan uiterlijk tot woensdag 15 juni.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button