AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Regio: 25 bekeuringen op N33 tijdens snelheidscampagne

- advertentie -

Noord Nederland – De politie controleert extra op de N31 en N33. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken onveilig rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles.

- advertentie -

Resultaten
De afgelopen twee weken is er veelvuldig gecontroleerd. Hierbij zijn op N31 42 processen-verbaal uitgeschreven. Dit waren er 30 voor een overschrijding van de maximum snelheid van 100 km/u. Hierbij hebben drie overschrijdingen geleid tot het invorderen van het rijbewijs. Daarnaast zijn zes bestuurder bekeurd voor niet handsfree bellen en niet dragen van de gordel.

Op de N33 zijn 25 processen-verbaal opgeschreven. Hiervan waren 23 voor snelheid, twee voor gordel en één van niet handsfree bellen. De politie blijft gedurende de campagne veelvuldig controleren op excessen op beide wegen.

Over het project
De rijkswegen N31 en N33 in Friesland, Groningen en Drenthe zijn autowegen. De maximum snelheid is hier dus 100 kilometer per uur. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat en de politie blijkt dat vijftig tot tachtig procent van de weggebruikers hier te hard rijdt. Sommigen rijden zelfs harder dan 200 km per uur. Dat zorgt voor erg gevaarlijke verkeerssituaties. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken dit onveilige rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles. Lees meer op de website van Rijkswegen Noord.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button