Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

90 medewerkers van Synergon gedetacheerd naar gemeente Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Vanaf 1 juli 2016 worden 90 medewerkers van het sociaal werk- en leerbedrijf Synergon gedetacheerd naar de buitendienst van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

In de wijkteams gaan medewerkers van de gemeente en de gedetacheerde Synergon-medewerkers samen aan de slag. Gezamenlijk zorgen zij voor een schone en veilige woonomgeving. De detachering is met het besluit van het college van burgemeester en wethouders nagenoeg rond. De adviesaanvraag voor de detachering ligt nog bij de ondernemingsraad van Synergon.

Tevredenheid over groepsdetachering
De gemeente en Synergon zijn blij met deze langdurige samenwerking. Wethouder Ricky van den Aker: “Ik ben blij dat we het zo hebben kunnen regelen. De Synergon-medewerkers zijn meer dan welkom bij ons. Ze werken al een tijdje bij ons in de wijkploegen en het is mooi dat dit nu nagenoeg officieel is geregeld.” Synergon-baas André de Wit is blij dat alle groenmedewerkers meegaan in de groepsdetachering en deel uitmaken van de wijkteams van de gemeente Oldambt. “In het Akkoord van Westerlee is afgesproken flink op detacheren in te zetten. Dat moet zorgvuldig gebeuren, met goede begeleiding en bij werkgevers die oog hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Begin dit jaar zijn er 50 groenmedewerkers bij de gemeente Pekela gedetacheerd en nu nog eens 90 bij de gemeente Oldambt. Daar ben ik meer dan tevreden mee.”

Feestelijk startmoment
Eind deze maand vindt er voor alle betrokken medewerkers een bijeenkomst plaats om deze mijlpaal feestelijk te markeren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button