AlgemeenGemeente

Komend halfjaar geen veranderingen in huishoudelijke hulp Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De huishoudelijke hulp blijft voor cliënten in de gemeente Oldambt de komende zes maanden hetzelfde. De gemeente heeft daartoe besloten na een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB), de hoogste bestuursrechter, vorige maand.

- advertentie -
De gemeente heeft van de huishoudelijke hulp een algemene voorziening gemaakt, wat betekent dat mensen zelf hun hulp bij aanbieders in moeten kopen. Maar de gemeente voldoet nog niet aan alle voorwaarden voor het opstellen van zo’n voorziening.

Regels strakker maken
Volgens wethouder Bard Boon (PvhN) betekent de uitspraak van de CRvB dat de regels voor huishoudelijke hulp als algemene voorziening strakker moeten worden gemaakt. ‘En dus blijft de zorg zoals hij nu is, nog een half jaar van kracht. Er komen voor de cliënten nog geen veranderingen in pgb’s of uren.’

Aanbesteding gestopt
De gemeente Oldambt zat midden in een aanbestedingsprocedure voor de huishoudelijke hulp. ‘De aanbesteding hebben we stopgezet, omdat je midden in een aanbesteding niet de spelregels kunt veranderen’, aldus wethouder Boon.

Vliegende brigades
De wethouder stelt dat er veel meer gemeenten zijn die met hetzelfde probleem kampen. ‘Het zijn er meer dan honderd volgens mij’, aldus de wethouder. ‘De Vereniging van Nederlandse Gemeenten stuurt zelfs zogenaamde vliegende brigades het land in om gemeenten hier bij te helpen.’

De cliënten van huishoudelijke hulp in Oldambt worden deze week door de gemeente geïnformeerd.

- advertentie -
Bron: RtvNoord

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button