Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Basisscholen Scheemda krijgen eind 2017 onderdak in nieuwe Brede School

- advertentie -

Scheemda – De basisscholen CBS Annewieke, OBS Jaarfke en OBS Eexterbasisschool in Scheemda krijgen vanaf eind 2017 onderdak in een Brede School. Die nieuwe school kost de gemeente zo’n 4.350.000 euro.

- advertentie -

De Brede School komt aan de Kanaalweg in Scheemda, op de plek van het voormalige Dollard College. Een deel van dat bestaande onderkomen wordt hergebruikt. De rest wordt gesloopt.

Minder leerlingen
De scholen in Scheemda verwachten de komende jaren steeds minder leerlingen te hebben. Nu zijn er eigenlijk al te veel leslokalen die niet nodig zijn. In de nieuwe school kan efficiënter gewerkt worden. Het is bovendien de bedoeling dat de twee openbare basisscholen fuseren in de Brede School.

De huidige locaties van de verschillende basisscholen worden gesloopt dan wel verkocht. Volgens de gemeente is er al concrete belangstelling voor het onderkomen van de OBS Jaarfke.

Meer faciliteiten
In de Brede School komen verschillende andere faciliteiten, zoals een nieuwe gymzaal. De twee bestaande gymzalen zijn daardoor ook niet langer nodig. Bovendien is er in de Brede School straks plek voor een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang, een kinderopvang en een (jeugd)bibliotheek.

Eén ingang en plein
Wel pleit onder andere de Partij voor het Noorden in de Oldambtster gemeenteraad er voor dat de Brede School één schoolplein en één ingang krijgt. Dit in tegenstelling tot de Brede School in Oostwold, waar verschillende ingangen en schoolpleinen zijn voor het christelijke en het openbare onderwijs.

De Brede School staat binnenkort nog op de agenda van de gemeenteraad, maar dat is slechts een formaliteit.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Bron: RtvNoord

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button