AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Politie Winschoten beschikt vanaf nu over BikePatrol

- advertentie -

Winschoten / regio – Na een pittige opleiding heeft het Basisteam Ommelanden Oost de beschikking over een eigen BikePatrol.

- advertentie -

De opleiding werd vooraf gegaan door een selectie dag bij- en in de omgeving van het Politie Opleidings en Trainings Centrum (POTC) in Zuidlaren.
Hierna zijn 12 politiemannen en vrouwen begonnen met de opleiding die in verschillende plaatsen in Groningen en Drenthe plaatsvond. Zo werd er getraind in de bossen rondom Zuidlaren en werden verschillende lokaties in Groningen bedwongen waaronder de trappen van de Euroborg. Het examen werd afgenomen in de binnenstad van Groningen. Hierbij werden de verschillende technieken waarvan gebruik kan worden gemaakt met de fiets in praktijksituaties toegepast.
Het Basisteam Ommelanden Oost, verantwoordelijk voor de politiezorg in de gemeenten Bellingwedde, Oldambt, Stadskanaal en Vlagtwedde, beschikt daarmee vanaf nu over een goed getraind en enthousiast BikePatrol.

Projectleider Johannes Koeman: “Bikers zijn inmiddels een bekend gezicht binnen de politie maar als basisteam hadden wij nog niet zelf de beschikking over een eigen BikePatrol. Het toezicht van het team wordt uitgevoerd door middel van surveillance op mountainbikes binnen de kerntaken van de politie en draagt bij aan zowel handhaving van de openbare orde als ook aan de opsporing van strafbare feiten. De inzet van een BikePatrol kenmerkt zich door een gerichte vorm van surveillance- en toezicht op een specifieke lokatie of doelgroep waarbij de bikers laagdrempelig aanspreekbaar zijn.
Taken waar de bikers voor ingezet zullen gaan worden zijn bijvoorbeeld toezicht bij evenementen, horeca- en koopavond. Maar ook projectmatig toezicht en extra toezicht ten behoeve van opsporingstaken behoort tot de mogelijkheden van het team. Daarnaast is er een landelijke tendens waarbij de bikers in groepsverband ingezet worden bij grootschalige optredens en daarbij de inzet van de flexibele ME eenheden- of Basispolitie in groepsverband ondersteunen”.

De BikePatrol kan o.a. ingezet worden bij: Adrillen, Sinterklaas intocht, nacht van Winschoten en andere grote evenementen.

Foto: Facebook Politie

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button