AlgemeenKort nieuws

Brildragers voelen zich mooier en hipper met bril

- advertentie -

Winschoten – Het dragen van een bril stond vroeger vaak gelijk aan het dragen van een beugel. Als het niet persé moet, dan liever niet gold voor velen. Vandaag de dag voelt maar liefst 61% van de brildragers zichzelf mooier met bril en 62,1% vindt zichzelf er hipper uitzien wanneer ze een bril dragen.

- advertentie -

Dat blijkt uit een enquête van Specsavers onder bijna 800 deelnemers van de Brildrager van het Jaar-verkiezing. Alle brildragende mannen en vrouwen uit Winschoten die nog willen meedingen naar deze felbegeerde titel kunnen zich nog tot 23 juni aanmelden op www.brildragervanhetjaar.nl.

Zin in een andere look? Varieer eens met je bril!
Zo’n 44% van de ondervraagde brildragers heeft maar één bril, daarentegen geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan meer dan tien paar schoenen te hebben. Sjouke van de Werf, partner van Specsavers Winschoten: ‘Eigenlijk is dat best opzienbarend te noemen. Veel mensen dragen hun bril -net als schoenen- ook elke dag, maar kennelijk variëren ze veel minder met hun bril. Een ander montuur geeft in veel gevallen een compleet andere look. En gelukkig zijn brillen tegenwoordig heel betaalbaar en daarmee is het voor steeds meer mensen mogelijk om te varieren.’

Trendy monturen
Ruim één derde van de ondervraagde brildragers geeft aan het grote vierkante montuur nog steeds het mooist te vinden. En het liefst in zwart of bruin. ‘Dat zien we ook terug in de verkopen. Niet de uitgesproken frames, zoals een vlindermodel, maar juist de meer gangbare monturen worden veruit het meeste verkocht.Wanneer onze klanten voor een merkbril gaan kiest men vaak voor bekende merken zoals Tommy Hilfiger en Boss Orange’, aldus Sjouke van de Werf.

Jan Kooijman favoriete bekende brildrager
Het dragen van een bril is voor bekende Nederlanders al jaren gebruikelijk. Zo zie je veel BN’ers op de buis met een bril, zoals Jandino Asporaat en Carice van Houten. De brildragers die meedoen aan de Brildrager van het Jaar verkiezing vinden Jan Kooijman de leukste bekende brildrager van Nederland (12,9%). Op de voet gevolgd door Guus Meeuwis met 11,9% en Specsavers’ ‘style ambassadrice’ Anouk Smulders met 10,5%.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button