AlgemeenRegionaal nieuws

Regio: Landelijke herdenking voor omgekomen brandweermensen

- advertentie -

Landelijk –  Het herdenken van omgekomen brandweermensen is belangrijk. Het maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman of -vrouw niet zonder risico’s is. Ook op de directe omgeving hebben de gevaren van het vak invloed, in de vorm van onzekerheid, vragen en ook gevoelens van angst.

- advertentie -

De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en oud brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en deze te verwerken. Vandaar dat er vandaag op zaterdag 18 juni voor de vijfde keer de jaarlijkse herdenking van omgekomen brandweermensen plaats vond.

We staan dan gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Op alle brandweerkazernes in Nederland werden de vlaggen van 12.00 tot 15.00 uur half stok gehangen.

 

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button