AlgemeenCultuur

Muziekvereniging Prins Hendrik sluit seizoen met openluchtconcert af

- advertentie -

Scheemda – Ook dit jaar geeft de Christelijke Muziekvereniging Prins Hendrik weer een openluchtconcert dit jaar op donderdag 7 juli 2016. U kunt de vereniging  beluisteren op het plein vóór de Jumbo, Vredenhovenstraat 3, te Scheemda.

- advertentie -

Het programma bestaat uit luchtige populaire muziek verzorgd door het fanfareorkest  o.l.v. Gosse Reijenga. Ook zijn er kinderen van de blazersklas van CBS Annewieke en OBS Jaarfke present. Ze spelen samen met het orkest  “Blaas er op los”!

Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Afsluiting
Met dit concert sluit de vereniging een actief en succesvol seizoen af. De twirl- en pomponteams namen deel aan diverse wedstrijden door het hele land, waar vele eerste prijzen werden behaald met een plaatsing voor de NK in Almere waar het ppteam junior kampioen werd! Het fanfareorkest behaalde op het bondsconcours te Hoogeveen een eerste prijs en in april werd het orkest zelfs  Nederlands kampioen in de 4e divisie op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen te Drachten!

‘Er waren mooie uitvoeringen en concerten, en we zijn druk geweest met het inhalen van wandelaars van diverse avondvierdaagses en het begeleiden van (openlucht)kerkdiensten’ Aldus Betty Feiken penningmeester van de vereniging.

‘Er waren diverse financiële acties, die dank zij uw steun tot een succes werden. We namen afscheid van onze vaste vlaggen/vaandeldragers en mochten weer nieuwe verwelkomen.’

‘Ook heeft Prins Hendrik een nieuwe tamboermaître: Mevrouw Anneke Meijer. Het is niet helemaal nieuw voor haar want in de tachtiger jaren voerde ze de vereniging ook al aan’. verteld Feiken.

Blazersklas
De blazersklassen  van CBS Annewieke en OBS Jaarfke hebben hun 1ste en lesjaar er opzitten. Na  de vakantie kunnen liefhebbers na schooltijd door in een vervolgklas. Voor de tweede jaars van Annewieke stopt de les. ‘We hopen dat ze zo enthousiast zijn geworden dat ze door gaan met muziek maken. De bedoeling is na de vakantie weer nieuwe blazersklassen op te starten. Alles o.l.v. Wim Westerman, docent aan de muziekschool Oost Groningen.’

‘Volgend jaar viert de vereniging haar 90-jarig bestaan., waarvoor allerlei plannen op stapel staan.’ sluit Betty het af.

 Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl (Archief) 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button