AlgemeenGemeente

Verkeersveiligheid Hoofdstraat Beerta wordt bevorderd

- advertentie -

Beerta – Sinds afgelopen woensdag is er een opvallende kleur aangebracht op de Hoofdstraat Beerta. Er is namelijk een groot geel vlak op de weg gemarkeerd ter hoogte van de kruising naar de tijdelijke noodopvang.

- advertentie -

‘De klankbordgroep wat bestaat uit meerdere inwoners van Beerta hebben hier nadrukkelijk om verzocht’ aldus Grietje Schonewille voorlichter van de Gemeente Oldambt.

‘Zij wilden dat de veiligheid voor de weggebruikers en de overstekende bewoners van de opvang werd bevorderd’ verklaard Schonewille tegenover OldambtNu.nl

Nadat de klankbordgroep hier om heeft verzocht heeft de provincie Groningen een plan opgesteld, dit aangezien het een provinciale weg is. In dit plan staat onder andere een veilige oversteek met juiste belijning en bebording en goed functionerende verlichting langs het fietspad.

Speciaal bord
Ook wordt er een speciaal bord gemaakt voor de inwoners van de opvang, deze krijgt positie even voor het kruispunt komend vanuit de opvang. Hierop komen pictogrammen waarop staat hoe de Nederlandse wegen zijn ingedeeld voor voetgangers. ‘Zo komt erop te staan hoe zij moeten lopen, dus niet over een snel- of rijksweg.’

Belijning en belichting
De belijning is inmiddels aangepakt, de oversteek is duidelijk gemarkeerd door een geel vlak en waarschuwingsborden meters voor dit kruispunt. ‘De verlichting is uitgegeven namens de provincie, wanneer dit word geplaatst weet ik niet, wel zo spoedig mogelijk’ sluit Schonewille af.

- advertentie -

Foto’s: OldambtNu.nl

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button