AlgemeenIncidenten

Vrachtwagen blokkeert rotonde na inschattingsfout fietser

- advertentie -

Winschoten – Maandagochtend kreeg de politie van Winschoten een verzoek van de meldkamer om naar de rotonde te gaan van de Blijhamsterweg met de Oosterlijke rondweg. Hier zou volgens de melding een vrachtwagen vast staan op de rotonde.

- advertentie -

Hard remmen
Ter plaatse bleek dat de vrachtwagenchauffeur hard had moeten remmen voor een fietser die nog snel even voor de vrachtwagen langs wilde. Hierop is de lading van de vrachtwagen naar voren geschoven en door de kopse kant van de trailer geboord tot net niet tegen de truck. Gevolg was wel dat hij niet meer de bocht door kon. Met behulp van 2 kranen is de lading weer op zijn plek gezet en kon de vrachtwagenchauffeur zijn weg vervolgen.

Goede afloop
In dit geval is het gelukkig goed afgelopen. ‘Dit geeft wel weer aan hoe belangrijk het is om je lading goed vast te zetten en het is heel belangrijk dat je als fietser (of om het even welke verkeersdeelnemer) nog snel “even” voor een vrachtwagen langs te schieten’ aldus de Winschoter politie. ‘Als een vrachtwagen plots moet remmen komt er nog een heel gewicht achteraan waardoor de lading kan gaan schuiven. Houdt hier rekening mee!!’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button