AlgemeenOp stap

Een bruisende binnenstad tijdens Nacht van Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Een bruisende binnenstad, gezellige kraampjes, sfeervolle muziek, te gekke attracties op de kermis en een Deutscher Treff: allemaal ingrediënten die het centrum van Winschoten weer doen bruisen tijdens de Nacht van Winschoten op vrijdag 15 juli.

- advertentie -

Niet alleen op vrijdag is het feest, ook zaterdag en zondag kun je je hart ophalen op het Marktplein. Met zaterdag een dance-event voor de jeugd en zondag een familiedag kan dit weekend in Winschoten niet meer stuk.

Kermis
Vast onderdeel van de Nacht van Winschoten is de kermis die in de week voorafgaand aan het event zijn attracties uitstalt op het achterste gedeelte van het Marktplein. De kermis is daar van 13 t/m 17 juli te vinden. Dit jaar is er op woensdag 13 juli een heuse ‘eurodag’. Alle attracties kosten deze dag slechts één euro.

Nacht van Winschoten
Dé Nacht begint traditiegetrouw met de braderiemarkt. Vanaf 17.00 uur staat de Venne gevuld met een 60-tal standhouders die een zeer gevarieerd aanbod aan de man proberen te brengen. Om 20.00 uur barst vervolgens het feestgedruis los op het Marktplein. Op het hoofdpodium vinden optredens plaats van Alloway en de Party Band TOF! Wat om 20.00 uur ook los gaat, is de Deutscher Treff. Met een dj en de band ‘Die Männen’ kan publiek hier tot 03.00 uur terecht voor Duitse muziek, een goede pot bier en uiteraard een overheerlijke Bratwurst! Het feestje op het Marktplein duurt tot 4.00 uur.

De winkels in Winschoten hanteren tijdens de Nacht van Winschoten ruimere openingstijden en zijn tot 22.00 uur geopend.

Slam FM On Tour
Op zaterdag 16 juli, een dag na dé Nacht, kunnen jongeren het feestje nog eens overdoen tijdens een spetterend dance-event georganiseerd door Slam FM On Tour. Verschillende dj’s van Slam FM zorgen voor swingende beats tussen 22.00 en 03.00 uur op het Marktplein.

Clown Desalles Roadshow
Families met kleinere kinderen komen op zondag 17 juli aan hun trekken tijdens de show van Clown Desalles die op het hoofdpodium ten uitvoer wordt gebracht. Clown Desalles, gekleed in een lolbroek en grapjas, neemt zijn fiets en koffer mee. Vanuit zijn koffer tovert hij moeiteloos, op een geestige en originele manier, de één na de andere verrassing tevoorschijn. Ook maakt hij de prachtigste ballonnen decoraties. De Clown Desalles Roadshow vindt plaats op het Marktplein en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button