AlgemeenOp stap

Minimuseum van De Caravanschilder bij Tour d’Artistique in BlauweStad

- advertentie -

Blauwestad – Op zondag 10 juli om ongeveer 15:00 strijkt de Tour d’Artistique van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden neer in BlauweStad. De caravan van De Caravanschilder, alias Jannes Koetsier, maakt in BlauweStad deel uit van de Tour d’Artistique. Deze caravan is omgetoverd tot minimuseum met zijn schilderijen van caravans.

- advertentie -

Kunstschilder Jannes Koetsier heeft speciaal voor de Tour d’Artistique een caravan omgebouwd tot minimuseum. Het is een caravan, met caravans erop en caravans erin, een prachtig Droste-effect. “De caravan is een romantisch onderwerp om te schilderen. De caravans die ik naschilder hebben een eigen verhaal. Het is niet altijd een verhaal dat ik ken, maar een verhaal dat in de vorm van karakter van de caravan afstraalt. Daarnaast is de caravan een afhankelijk ding. Het kan niet zelfstandig ergens heen zoals een camper, het is altijd afhankelijk van waar het door een ander voertuig wordt neergezet. Dat maakt de caravan weerloos, dat vind ik charmant.”

Over de Tour d’Artistique:
Pet van de Luijtgaarden is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen. “Winkels worden steeds groter en voller. Maar waar hebben we het allemaal voor nodig?” Als collectioneur koopt Van de Luijtgaarden op Marktplaats complete verzamelingen op van objecten zoals wegwerpaanstekers, kikkers, G.I. Joe actie-poppen en flippo’s. De dwaasheid van het ‘nooit genoeg’ blijkt onherroepelijk. Met 30 caravans vol met zijn verzamelingen is Pet op tour door Nerderland: Tour d’Artistique. Zijn caravans eindigen in BlauweStad.

Tour d’Artistique in BlauweStad van 10 juli tot 27 juli 2016

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button