AlgemeenKort nieuwsOp stap

Rijdend museum op Xpeditie Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Er komt een karavaan van uitbundig beschilderde caravans naar Blauwestad.  Deze Tour d’Artistique bestaat uit ruim twintig caravans, die zijn ingericht door kunstenaars en amateurs uit heel Nederland. Elke caravan is omgetoverd tot een mini-museum. Te bewonderen als ‘bizar bouwwerk’ op Xpeditie Blauwestad van 15 t/m 17 juli in het Havenkwartier Blauwestad.

- advertentie -

Caravans die zijn afgeschreven als vakantieverblijf krijgen een nieuw leven ingeblazen als onderdeel van de Tour d’Artistique. In de ene caravan liggen duizend knuffels gezellig onder een schemerlamp, in de andere hangen schilderijen van echte caravans.

 Kinderen azc Beerta
De organisatie van Xpeditie Blauwestad zoekt zoveel mogelijk verbinding met de regio. Zo ook met de nieuwe buren, het azc in Beerta. De kinderen uit het azc zijn uitgenodigd om, onder leiding van Jan Pekelder, een caravan te beschilderen. Het thema voor deze kleurrijke caravan is dromen. Deze kinderen hebben immers niet alleen een verleden, maar ook een toekomst. Samen hebben ze er een positief mini-museum van gemaakt. Binnenin zijn allerlei knutselwerken van kinderen te bewonderen.

Caravanflat
De karavaan is al door heel Nederland gereisd. Hoogstwaarschijnlijk wordt Blauwestad het eindstation van deze bontgekleurde stoet. Tijdens de Xpeditie staan alle caravans nog op de grond, maar de wens van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is dat alle caravans worden opgestapeld tot een caravanflat van drie lagen hoog. Alleen de benedenverdieping blijft dan ingericht als museum.

Kijk voor het complete programma van de Xpeditie op: www.xpeditieblauwestad.nl.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button