Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Pieter Smit spreekt nabestaanden Mali-militair: ‘Dit is heel heftig’

- advertentie -

Winschoten – Burgemeester Pieter Smit van Oldambt leeft intens mee met de nabestaanden van de 29-jarige sergeant 1e klasse Henry Hoving uit Winschoten. Hij kwam woensdag om het leven bij een mortierschietoefening in Mali.

- advertentie -

‘Dit is heel heftig’, vertelt Smit. ‘Het is vreselijk om te zien hoe een jong gezin uiteengereten wordt.’ Hoving laat een vriendin en dochtertje na.

Veel berichtjes
Smit sprak donderdagavond met Hovings vriendin en haar moeder. ‘Je geeft vooral steun. En ik heb aangeboden te helpen met praktische zaken die geregeld moeten worden.’

De nabestaanden waarderen volgens Smit dat zowel defensie als de kazerne in Assen een condoleanceregister geopend hebben. De gemeente doet dat daarom niet ook nog.

Smit: ‘Ik krijg wel op mijn eigen Facebookpagina veel steunbetuigingen voor de familie binnen. Ik heb toegezegd dat zij al die berichtjes ook nog krijgen.’

Repatriëring
De stoffelijke overschotten van Henry Hoving en Kevin Roggeveld worden met militaire eer in Eindhoven ontvangen. Het is nog niet bekend wanneer de lichamen van de in Mali gesneuvelde militairen worden teruggevlogen.

Lees meer

– Defensie schort gebruik mortier op na dodelijk ongeluk
– Militaire vakbond wil oefeningen met dit wapen stilleggen
– 29-Jarige militair uit Winschoten komt om in Mali
– Condoleances stromen binnen bij ministerie van Defensie
– Commandant Matthijssen: ‘Dood van twee militairen is intens triest’

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button