Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Zonnig Open N.K. Beach Soccer groot succes

- advertentie -

Blauwestad – De kruitdampen zijn opgetrokken, de winnaars met de schalen naar huis. De 7e editie van het Open N.K. Beach Soccer in de Blauwestad was spectaculair, warm en sportief. Met enkele verrassende winnaars.

- advertentie -

Bedrijvencompetitie
Maar liefst 13 teams streden op de vrijdagavond om de titel bij de bedrijven. Uiteindelijk wist het team van Cafe Promillage 2 na een broedertwist met eerste team van hetzelfde café in Winschoten zich tot kampioen te kronen. In de kleine finale nam Schildersbedrijf Draaijer een comfortabele voorsprong, om uiteindelijk na strafschoppen de 3e plaats alsnog uit handen te geven aan het team van Podologie van Maanen.

Spektakel
Vroeg op de zaterdagmorgen trokken de E-pupillen voor het eerst ten strijde. De E-pupillen van v.v. W.V.V. uit Winschoten waren uiteindelijk duidelijk de betere van de overige teams. Na deze opwarmer was het tijd voor het echte werk. De heren en dames maakten er een waar schouwspel van met spectaculaire hoogtepunten, resulterend in een verrassende finale bij de heren tussen v.v. Bellingwolde en v.v. M.O.V.V. De heren van M.O.V.V. bleken de betere en wonnen met 4-1. Bij de dames een iets minder verrassende finale, gezien het een herhaling betrof van de finale in 2015. c.v.v. Oranje Nassau en de dames van v.v. Muntendam speelden een in het begin gelijk opgaande finale, die op het eind toch nog vrij eenvoudig door de dames van Oranje Nassau naar zich toe getrokken werd: 6-2.

Jeugd
De jeugd liet op zondag vooral zien waarom sport zo mooi kan zijn. Een gemoedelijke sfeer, felle maar sportieve strijd en veel publiek. Dat kon ook, want de eerste volledig zomerse dag van juli was daar. De D-pupillen, meisjes B-junioren en jongens B-junioren maakten er een onvergetelijke dag van die eigenlijk alleen maar winnaars kende. Er konden echter maar 3 teams daadwerkelijk Nederlands kampioen worden.  Bij de D-pupillen trok v.v. Noordster aan het langste eind door na een zinderende finale, eindigend in 1-1, rivaal W.V.V. na strafschoppen aan de kant te schuiven. Bij de meisjes, een nieuwe categorie, was het nog spannender. Bij een eindstand van 2-2 na officiële speeltijd moesten ook hier strafschoppen de beslissing brengen. De meisjes van v.v. H.S.C. bleven hun zenuwen beter de baas dan de meisjes van v.v. W.V.V.  en wonnen. Bij de B-junioren jongens werd er geen finale gespeeld maar was de eindstand in een poule van 8 bepalend. De heren van V.V.S. gingen hier knap met de titel naar huis.

2017
In 2017 weer een Open N.K. Beach Soccer aan het Oldambtmeer. De organisatie, in handen van Beach Soccer Blauwestad, zal er alles aan om ook dan het toernooi weer tot in de puntjes geregeld te hebben en nodigt alle teams van harte uit om zich wederom aan te melden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button