AlgemeenOp stap

Op Xpeditie in de Groninger ruimte

- advertentie -

Blauwestad – Blauwestad staat van 15 t/m 17 juli in het teken van Xpeditie Blauwestad. Een stoer familiefestival met vertier voor jong en oud. De organisatie heeft voor de 2de keer een diversiteit aan theater- en muziekartiesten weten vast te leggen.

- advertentie -

Een expeditie is een ontdekkingstocht die vaak naar vreemde en afgelegen gebieden leidt. Xpeditie Blauwestad is zo’n expeditie. Dit jaar gaat de Xpeditie over de ruimte. In het Havenkwartier Blauwestad is alle ruimte om te experimenteren. Ontdek de bizarre bouwwerken, het theater, de muziek en de vele exposities.

Muziek
Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met maar liefst 12 verschillende acts. Op vrijdagavond bijt Ralp de Jong het spits af. Een rasechte bluesmuzikant met een rauw randje. Ook The Tightropes, met een über-energieke mix van rock, jazz, blues, funk en punk  en Wessel Klooster betreden het podium.

Op zaterdag kunt u genieten van de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2014, The Blind Roofers en Victor Village met hun dreamy poprock. Na singersongwriter Martijn van der Zande maakt Sandra van Nieuwland, bekend van The Voice op Holland, haar opwachting. De Broken Brass Band sluit de zaterdagavond muzikaal af. Zondag staan Grassmoawer en Lars Koehoorn geprogrammeerd. Singersongwriter én pianotalent Sofia Dragt en Beans & Fatback sluiten de Xpeditie af tijdens de spetterende slotavond.

Theater
Ook de theaterliefhebbers worden niet vergeten. Kom vrijdag bijvoorbeeld thee drinken met Hymphamp of laat u ontroeren door Theater Suer. De zaterdag telt maart liefst 20 theatermomenten met onder andere circus Drome, het Nomadtheater en jongleur Marco Bonisimo. Frima Draak trakteert de bezoekers op een sensationele nachtvoorstelling en we sluiten af met een spetterende lasershow.

Ook het zondagprogramma staat bol van theater. Zo maakt onder andere poppenspeelseter Ennadien Blink met haar zelfgemaakte poppen een fantastisch kindertheater. Hirondelles is een voorstelling met luchtacrobatiek, jongleren, humor én… crêpes. Strandjutter Ed beleeft bizarre avonturen in zijn kleine vuurtoren en Maharadja verlicht stress met zijn bovennatuurlijke krachten.

- advertentie -

En er is meer
Op zondag geeft Nederlands bekendste sterrenkundige, Gover Schilling, een lezing over de ruimte. Kom van alles te weten over sterren, planten, zwarte gaten en buitenaard leven. Liever met de hele familie, vrienden of collega’s lekker maf op de foto? Bezoek dan het fotohuisje waar vorig jaar al vele hilarische foto’s zijn gemaakt.

- advertentie - 

Liever even lekker ontspannen? Breng dan een bezoek aan kapper Bigsby of laat je masseren door de penseelfee. Kortom, het programma staat bol van gekkigheid en gezelligheid. Kom langs op Xpeditie en ontdek de Groninger ruimte.

Kijk voor het complete programma op: www.xpeditieblauwestad.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button