Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Meisje van 12 lastig gevallen, Soldiers of Odin houden ‘doelwit’ aan

- advertentie -

Winschoten – De aangehouden man heeft onder meer een meisje van 12 lastig gevallen. Dat laat een van de familieleden weten aan RTV Noord. De politie wil dit niet bevestigen.

- advertentie -

Hij zou in een supermarkt in Winschoten aan het meisje hebben gevraagd of ze met de trein mee wilde naar Groningen. Het meisje wist te ontkomen en vluchtte naar huis.

Aangifte
Haar ouders hebben donderdag een gesprek met de politie en zijn van plan om dan aangifte te doen, laten ze weten via een bericht aan OldambtNu.nl.

De man zou een asielzoeker zijn uit Oude Pekela. Hij heeft volgens de groep Soldiers of Odin (SOO) zondag enkele vrouwen en meisjes lastiggevallen.

Geen geweld
In een nieuw bericht op hun Facebook-pagina zegt de groep dinsdagavond dat enkele leden van SOO op een melding afkwamen dat er meisjes lastig werden gevallen. ‘De man is gevraagd te blijven staan tot de politie er was. Aan dit verzoek voldeed de man op vrijwillige basis (…) Er is door SOO geen geweld gebruikt.’

Lees meer: ‘Man valt jonge meisjes lastig’ politie zoekt getuigen

Eerder meldde SOO op hun Facebook-pagina: ‘Na een klopjacht van een uur een azc’er uit Pekela aangehouden. Met dank aan de twee leaders van Soldiers of Odin in de provincie.’

In elkaar geslagen
De politie liet weten dat de asielzoeker in elkaar was geslagen toen agenten de man aantroffen. Door wie hij is mishandeld is onbekend. Hij wilde er geen aangifte van doen. Volgens SOO is de man mishandeld in een café waar hij enkele meisjes of vrouwen lastigviel.

De asielzoeker zegt vaker vrouwen aan te spreken. Hij is echter niet in verband gebracht met een strafbaar feit. Daarom heeft de politie hem niet vastgehouden, zegt een woordvoerder.

‘Zorgelijke ontwikkeling’
Burgemeester Pieter Smit van Oldambt noemt de kwestie een ‘zorgelijke ontwikkeling’. Hij ziet echter nu geen redenen om extra maatregelen te nemen.

Lees meer: Burgerwacht ‘Soldiers of Odin’ jaagt op criminele asielzoekers

Kamervragen
De PvdA heeft Kamervragen gesteld over de groep. De partij wil onder meer dat de politie onderzoek doet naar de verwondingen van de asielzoeker.

Soldiers of Odin
De Soldiers of Odin is een club die is ontstaan in Finland, maar ondertussen wereldwijd actief is. De Nederlandse tak zegt straatpatrouilles uit te voeren om de autochtone bevolking te beschermen tegen (vooral Arabische) immigranten. De club zegt niet extreemrechts te zijn. Het is onduidelijk wie zich heeft aangesloten bij Soldiers of Odin en hoe groot deze groep precies is.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button