Algemeen

Winschoten eert omgekomen militair Henry Hoving bij uitvaart

- advertentie -

Winschoten –  Met militaire eer en een live-verbinding met het Nederlandse legerkamp in Mali is in Winschoten afscheid genomen van sergeant Henry Hoving.

- advertentie -

Hoving kwam twee weken geleden om het leven in Mali. Dat gebeurde in een militaire oefening met een mortier, die fataal af liep voor de 29-jarige Winschoter. De uitvaartdienst was woensdagmiddag in cultuurhuis De Klinker in Winschoten, waar soldaten van de luchtmobiele brigade uit Assen de kist naar binnen droegen

Drie Groningers
Bij het ongeluk waren drie Groningers betrokken. De 24-jarige Kevin Roggeveld wordt morgen begraven in Hoogkerk. Een andere 23-jarige Groninger raakte zwaargewond. Volgens de laatste berichten ligt hij nog het militair hospitaal in Utrecht.De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. Defensie maakte bekend ondertussen te stoppen met het gebruik van de mortier.

Besloten kring
Na de plechtigheid, die veel belangstelling genoot, werd Hoving in besloten kring gecremeerd.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button