Algemeen

Woningen Havenkwartier Blauwestad snel weg

- advertentie -

Blauwestad – Projectontwikkelaar Geveke en makelaar Van der Veen uit Winschoten zetten alle 36 kavels van de eerste fase van de nieuwbouw in het Havenkwartier in Blauwestad in één keer in de verkoop.

- advertentie -
Reden is de grote belangstelling voor het wonen in het Havenkwartier. Eerst was het plan om 24 woningen te ontwikkelen; maar nu zich zoveel aspirant-kopers hebben gemeld, wil Geveke het project versnellen.

Omstreden plan
De 36 woningen vormen de eerste fase van een groter plan van eerst 95 en later in totaal 150 woningen. De nieuwbouw is omstreden, omdat de Oost-Groningse gemeenten die beschouwen als concurrentie voor hun eigen woningbouwplannen.

Aan de eerste fase kan de gemeente Oldambt niets meer veranderen, maar de gemeente heeft al aangekondigd dwars te gaan liggen bij de aanvraag voor de volgende fase.

Directeur bouwer vreest niet
Dat staat de afhandeling van deze fase niet in de weg, zegt directeur Harry Leggedoor van Geveke Bouw: ‘We hebben voor die eerste woningen medewerking gekregen van de gemeente en ik verwacht voor dit restant hetzelfde.’

Eind augustus staat er een nieuwe informatiebijeenkomst gepland voor belangstellenden. Vanaf dat moment gaan de nieuwe kavels ook daadwerkelijk in de verkoop.

- advertentie -
Bron: RtvNoord

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button