Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Man uit Bad Nieuweschans vrijgesproken van belastingfraude

- advertentie -

 Bad Nieuweschans – Een 43-jarige man uit Bad Nieuweschans is vrijgesproken van belastingfraude. Tegen de man was twee weken geleden door de rechtbank nog drie maanden cel geëist.

- advertentie -

De medeverdachte, een 36-jarige oud-Groninger die tegenwoordig in het Duitse Frankfurt am Main woont, heeft wel een straf gekregen. Hij moet voor de belastingfraude 150 uur werken.

De man uit Bad Nieuweschans is vrijgesproken, omdat het voor de rechters onvoldoende duidelijk is geworden welke rol de man in de fraude heeft gespeeld.

Acquisitiefraude
De twee beheerden een acquisitiebureau in Veendam. Beide bureaus belden ondernemers met de vraag of zij een gratis websiteregistratie om wilden zetten in betaalde vermeldingen. De ondernemers die weigerden moesten een contract ondertekenen en die terugzenden.

Ze dachten daarmee af te zijn van dit abonnement, maar hadden de kleine lettertjes niet goed gelezen. De Veendamse bureaus streken op die manier bijna drie ton op.

Niet bewezen
Het Openbaar Ministerie achtte naast belastingfraude ook witwassen bewezen en eiste een celstraf van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank vond dit niet bewezen.

Bovendien gaven de rechters aan een celstraf niet meer passend te vinden, omdat de zaak veel te lang bij het OM op de plank heeft gelegen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button