Algemeen

De Speeltuinbende test speeltuin ’t Speulparadies

- advertentie -

Beerta- Hoe toegankelijk is speeltuin ’t Speulparadies in Beerta voor kinderen met een handicap? Op zondagmiddag 28 augustus gaat de Speeltuinbende dat eens grondig testen. Ook zal er iemand namens de gemeente Oldambt aanwezig zijn om de Speeltuinbende in actie te zien. Het testteam van de Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap die ervoor willen zorgen dat veel meer speelplekken in Nederland toegankelijk en bespeelbaar zijn voor kinderen met een handicap. Iedereen is welkom om bij de test aanwezig te zijn.

- advertentie -

Vanaf 13.00 uur arriveren kinderen en ouders van de Speeltuinbende in de speeltuin. Vervolgens gaan de kinderen de speeltuin testen op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. Niet alleen de toestellen, maar ook de paden en de faciliteiten van de speeltuin. Onder leiding van Speeltuinbendeleider Ilse van der Put worden alle ervaringen verzameld en krijgt de speeltuinvereniging de ingevulde testkaart overhandigd.

Samen spelen 

Bij speeltuin ’t Speulparadies komen al veel kinderen met een beperking spelen. “We willen hen meer speelplezier geven”, zegt voorzitter Erik Helweg. “En dat betekent dat we meer moeten doen dan alleen een speciaal toestel aanschaffen. We laten de hele speeltuin doorlichten en speuren naar die plekken waar nu nog niet alle kinderen kunnen spelen maar door een kleine aanpassing straks wel. Door een test van de Speeltuinbende krijgen we goede feedback, goede PR en kunnen we ook de gemeente laten zien dat samenspelen belangrijk is”, aldus de voorzitter.

Samen spelen is samen leven. Veel speelplekken in het land zijn echter niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende laat zien dat ook kinderen met een beperking gewoon buiten willen spelen. Dit testteam bestaat uit kinderen met én zonder handicap en is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

Speeltuinbendewijzer 

- advertentie -

Speeltuinen die zelf hun toegankelijkheid willen verbeteren, hoeven niet op de Speeltuinbende te wachten. Op de website www.speeltuinbendewijzer.nl vinden ze tips en informatie waarmee ze zelf aan de slag kunnen. En kinderen in heel Nederland kunnen de Speeltuinbende helpen door de speeltuin in hun eigen woonplaats te testen. Hun bevindingen kunnen ze doorgeven via de Facebook-pagina van de Speeltuinbende, www.facebook.com/speeltuinbende.

- advertentie - 

De Speeltuinbende 

De Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap. De Speeltuinbende werd in 2010 opgericht en is een initiatief van NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland en vindt het vanzelfsprekend dat kinderen met een handicap in hun eigen buurt met leeftijdgenoten samen kunnen spelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button