Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

Veel animo voor Zandsculpturenroute Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Na een succesvolle editie van het festival Xpeditie Blauwestad, dat vorige week bijna 5000 bezoekers trok, is er ook de komende tijd veel reuring in het gebied. Het Zandsculptuur Festival Blauwestad, met zandsculpturen tot 7 meter hoog is nog tot eind september gratis te bezoeken. Daarnaast is vanaf deze week ook de eerste Zandsculpturenroute Blauwestad een feit.

- advertentie -

Op verschillende locaties in de regio rond het Oldambtmeer is door een team van internationale kunstenaars de afgelopen weken hard gewerkt aan zandsculpturen van diverse formaten. Van de jachthaven in Midwolda, waar de film “Starwars” is uitgebeeld tot de bibliotheek van Winschoten en zelfs op het NS Station van Groningen komt een Zandsculptuur.

“Het is mooi om te zien dat het enthousiasme in de regio de afgelopen weken enorm gegroeid is”, aldus organisator Alec Messchaert. “We zijn nog druk bezig geweest om de puntjes op de i te zetten, maar de telefoon stond al roodgloeiend met mensen die zich afvroegen waar en wanneer ze de routekaart konden vinden.

De routekaart van de Zandsculpturenroute is te vinden bij alle deelnemende locaties, maar is ook gratis te downloaden via www.zandsculpturenblauwestad.nl. De zandsculpturenroute Blauwestad is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van diverse sponsoren en ondernemers, projectbureau Blauwestad en een bijdrage van Europees LEADER programma Oost-Groningen

Het thema van de Zandsculpturenroute sluit aan bij die van het Zandsculptuur Festival: “Space & Science Fiction”, waarbij onder andere gedacht moet worden aan ruimtevaart, UFO’s en buitenaardse wezens. Maar ook bekende titels als “Startrek” en “Starwars” en de populaire “Minions” ontbreken niet.

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button