AlgemeenIncidenten

Politie Winschoten waarschuwt voor vrouw in ‘nood’

- advertentie -

Winschoten – Sinds enkele dagen ontvangt de politie meldingen van een vrouw welke aan de deur komt bij mensen met het verhaal dat zij geld nodig heeft voor een treinkaartje, reparatie van haar auto of soortgelijke verhalen. ‘De vrouw geeft hierbij zogenaamd haar naam en adres op en belooft, uiteraard, het geld de volgende dag terug te komen brengen. Uit controle in de systemen blijken de naam en het adres vals te zijn.’ meldt de politie.

- advertentie -

‘Alhoewel het mooi is als u een burger in nood wilt helpen, doe dat in dit geval NIET. De mevrouw komt niet meer terug en u kunt fluiten naar uw centen.’

Signalement
Het betreft hier een mevrouw van ongeveer 50 a 55 jaar oud, 170 cm lang, lang donker haar en een bril. De laatste keer droeg de vrouw een donkere jas/vest.

Aangifte
Vooralsnog heeft de politie geen aangiftes binnen gekregen. De politie denkt dat sommige mensen geen melding durven te maken uit schaamte. Schaam u vooral niet als u geprobeerd heeft om iemand te helpen!

‘Wij willen graag “aan de slag” met deze mevrouw maar kunnen haar zonder aangifte slechts een vermanende “foei” toespreken.’ aldus de politie.

Mocht u dus het slachtoffer zijn van deze mevrouw, neemt u dan contact op met de politie in Winschoten via telefoonnummer 0900-8844. 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button