AlgemeenKort nieuwsSport

Winschoter dammers naar MTB Open Hoogeveen

- advertentie -

Winschoten – Gerco en Geert Lubberink uit Winschoten nemen van 15 t/m 20 augustus deel aan het MTB Open Internationaal damtoernooi in Hoogeveen. Op deze 7e editie schuiven in dorpshuis “Het Knooppunt” ruim 100 dammers uit alle windstreken achter de borden. Het leeuwendeel van de deelnemers komt uit Drenthe, maar daarnaast ook uit België, Curacao, Wit-Rusland, Rusland, Litouwen, Polen, Senegal en Tsjechië.

- advertentie -

Op de deelnemerslijst staan momenteel 4 grootmeester en 12 meester dammers. Het toernooi staat onder auspiciën van de Werelddambond (FMJD) en omvat 8 ronden “Zwitsers systeem” onder een speeltempo van “Fischer 80 + 1”. Op alle dagen staat 1 ronde gepland met op dinsdag en donderdag 2 ronden. Naast een algemeen klassement zijn de spelers virtueel ondergebracht in nog 4 ratinggroepen. Traditiegetrouw is de arbitrage in handen van de uit België afkomstige Johan Demasure.

Hoogeveen is daarmee de laatste in een reeks van Nederlandse zomertoernooien dat begon in Bunschoten, daarna Heerhugowaard, Nijmegen en Brunssum.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button