AlgemeenSport

Opstapcursus voor deelnemers Lutje RUN Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 10 september a.s. beleeft de RUN van Winschoten gelukkig zijn 41e editie. Om 09.00 uur zal het startschot worden gegeven voor de deelnemers aan de Lutje RUN.

- advertentie -

De twee zaterdagen voorafgaand aan de RUN wordt door Atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten voor alle deelnemers een speciale opstapcursus Lutje RUN georganiseerd. De jeugd kan op zaterdag 27 augustus en 3 september van 10.00 tot circa 11.30 uur hiervoor terecht op het Boreas Atletiekcentrum aan de Bovenburen in Winschoten.

Het doel van de cursus is om kinderen te laten wennen aan een wedstrijdsituatie en om in een goede conditie te laten komen. Dit alles zal gebeuren op speelse wijze in een inspirerende omgeving onder bezielende begeleiding door trainers van atletiekvereniging Aquilo. De deelname is gratis, aanmelding is niet nodig, dus gewoon gezellig meetrainen.

Op de dag van de RUN organiseren dezelfde Aquilotrainers voorafgaand aan de wedstrijd een gezamenlijke warming-up. De wedstrijd begint om 09.00 uur. Er wordt gelopen in de leeftijdsklassen van 7-8 jaar, 9-10 jaar, 11-12 jaar en 13-14-15 jaar. De Lutje RUN zal op feestelijke wijze  worden afgesloten door de jongste jeugd van 4-6 jaar over een afstand van 500 meter. Zij mogen verkleed lopen en door een begeleider worden vergezeld. Iedere deelnemer aan de Lutje RUN krijgt na afloop een leuke herinnering voor de oudere deelnemers is er de uitreiking van het eremetaal (eerste drie) op het grote podium in de sporthal.

Deelnemen aan de Lutje RUN is vanzelfsprekend belangrijker dan winnen. Sportief bezig zijn is niet alleen gezond maar vooral erg leuk om te doen.

Voor meer informatie www.runwinschoten.nl of lutjerun@runwinschoten.nl

Foto: Archief OldambtNu.nl/ Joost Edzes Koerts

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button