Algemeen

Ook vluchtelingen met verblijfsvergunning in noodopvang Beerta

- advertentie -

Beerta – Hoewel de bezettingsgraad van de noodopvang in Beerta lager is dan verwacht, blijft de opvang op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) het komende jaar gewoon in bedrijf.

- advertentie -

De gemeente Oldambt is akkoord gegaan met dat verzoek. De verwachting is dat in de tweede helft van het jaar weer een toestroom van vluchtelingen op gang komt.

Vanwege de grote vraag naar azc-bedden en de hoge kwaliteit van de noodopvang heeft het COA ervoor gekozen in Beerta niet alleen nieuwe vluchtelingen te huisvesten, maar ook vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in afwachting zijn van een woning.

Het college van Oldambt zegt die keuze te begrijpen en is naar eigen zeggen blij hulp te kunnen bieden aan vluchtelingen die dat nodig hebben. Wel houdt het zich aan de afspraak met Beerta de noodopvang na een jaar te sluiten.

De helft van de units van Beerta verhuizen na dat jaar naar het nieuw te bouwen azc aan de Udesweg in Winschoten. Vanwege de geringe bezetting verhuizen de andere units mogelijk al eerder. Zoals het er nu naar uitziet gaan ze naar een nieuw asielzoekerscentrum in Heerenveen.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button