AlgemeenOp stap

Zaterdag fietstocht ‘Rondje Oostwold’

- advertentie -

Oostwold – Jaarlijks zet de werkgroep Oostwold in Beweging door het Oldambt een prachtige fietsroute uit. Dit jaar komt de organisatie met de 18e editie op de laatste zaterdag van augustus. Vorig jaar namen zo’n 300 deelnemers mee.

- advertentie -

De fietsers komen niet alleen uit de buurt. Ieder jaar ontmoeten sportievelingen uit de wijde omgeving elkaar. Ook treffen geboren Oldambtsters uit heel Nederland elkaar. Traditioneel worden ook dit jaar weer lekkernijen uit de regio uitgedeeld. Deze versnaperingen worden beschikbaar gesteld door de organisatie en door de plaatselijke ondernemers. De afstand van de tocht is ongeveer 25 kilometer en is daarom ook geschikt voor kinderen en mensen die gebruik maken van een scootmobiel. Jaarlijks wordt een verrassende tocht uitgezet. Tot op heden lukte dat ook. Het gebied rond het Oldambtmeer is in twintig jaar tijd namelijk constant veranderd. Opgave vooraf is niet mogelijk.

Mensen die mee willen doen, kunnen zich op zaterdag 27 augustus melden tussen 12.00 uur en 13.30 uur in het buurthuis aan de Parallelweg te Oostwold. Deelnemers ontvangen de gegevens bij de start. Sinds een paar jaar vraagt de organisatie een kleine bijdrage van de volwassen fietsers. De kosten bedragen € 2,00. Kinderen kunnen gratis meedoen.

Foto: Henk Marks

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button