AlgemeenGemeente

Westerlee start proef met ‘minicontainer’ voor plasticafval

- advertentie -

Oldambt – Misschien bent u één van de huishoudens die sinds kort een nieuwe container naast het huis hebben staan. De inwoners van Westerlee gaan namelijk de komende tijd een test houden met deze genoemde minicontainer.

- advertentie -

Afval scheiden
De gemeente streeft ernaar 72% van het afval gescheiden in te zamelen. Dit betekent een daling van 232 kilo per inwoner per jaar naar 130 kilo per inwoner per jaar. Uit de evaluatie blijkt dat het scheiden van afval enorm is verbeterd. De hoeveelheid restafval is gedaald naar 136 kg per inwoner per jaar. Het percentage afvalscheiding is omhoog gegaan van 60% naar 71%.

Proef met minicontainers
De gemeente heeft alternatieven onderzocht voor de inzameling van plastic en drankenkartons. In een andere gemeente is er veel waardering voor het gebruik van een vierde minicontainer. Dit is een duurzame oplossing omdat er geen plastic zakken voor de inzameling nodig zijn. Ook blijkt dat met een container nog meer afval gescheiden wordt. Daarom start vanaf 1 september een proef in Westerlee met minicontainers van 240 liter voor plastic en drankenkartons.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button