Algemeen

Dinsdagochtend geen treinen wegens staking

- advertentie -

Winschoten – Personeel van treinvervoerder Arriva gaat dinsdagmorgen in staking. Machinisten en conducteurs houden een werkonderbreking tot 09.00 uur. Dat meldt de vakbond van rijdend personeel VVMC. Het treinpersoneel is het niet eens met het eindbod van Arriva voor een nieuwe CAO.

- advertentie -
Volgens de vakbond lijkt de nieuwe CAO te veel op die voor het busvervoer. Treinmachinisten en conducteurs krijgen enkele honderden euro’s meer. Leden van de VVMC willen dat het eindbod voor een nieuwe CAO meer in de richting gaat van de CAO voor treinpersoneel.

Onvrede
Volgens vakbondsbestuurder Wim Eilert uit Groningen is Arriva-directeur Anne Hettinga meermalen door het personeel gewaarschuwd dat een goede CAO voor het treinpersoneel belangrijk is. ‘Onvrede onder het personeel is aan het groeien. Niet voor niets stappen er regelmatig medewerkers over naar een andere vervoerder’, aldus Wim Eilert.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button