Algemeen

Nieuwe dagbestedingslocatie in Oostwold geopend

- advertentie -

Oostwold – De mooie boerderij op de Kromme Elleboog 22 in Oostwold is weer volop in bedrijf. Twee jaar geleden is het reïntegratiebedrijf Landerij Oldambt van Realwork B.V. dat gevestigd was aan de Kromme Elleboog 22, failliet gegaan.  Daarna heeft de boerderij een jaar leeg gestaan. De boerderij wordt gelukkig weer bewoond.  En is omgedoopt tot “De Zelfmakerij”. Freek Kupers, de huidige eigenaar van de boerderij, is er per  1 september een dagbesteding gestart voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er is weer volop levendigheid in en om de boerderij. Binnenkort wordt ook de boerderijwinkel weer geopend. Een mooie aanwinst voor de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Dagbesteding De Zelfmakerij
De Zelfmakerij richt zich op een doelgroep die tussen ‘wal en schip’ dreigt te vallen. Hieronder wordt verstaan mensen die een licht verstandelijke beperking (of functioneren op dat niveau) en daarnaast een persoonlijkheidsproblematiek en/of gedragsproblematiek hebben.  De cliënten zijn 1 september al volop bezig met verschillende activiteiten in en om de boerderij. Er is nog ruimte voor een paar extra cliënten.

De activiteiten die worden aangeboden zijn alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij en in de boerderijwinkel. Zoals groente verbouwen en oogsten, sap, jam en worst maken, dieren verzorgen en klanten helpen in de boerderijwinkel.

Boerderijwinkel
In de boerderijwinkel vind je een diversiteit aan producten die zelf is geteeld. Alles volledig biologisch. Niet alleen het fruit en de groente zelf wordt in de winkel verkocht, ook fruit en groente gerelateerde producten, zoals jam en wijn, zullen in de toekomst worden verkocht in de winkel. Natuurlijk kan je ook in de winkel terecht voor verse eieren van de eigen kippen die vrij rond scharrelen op de boerderij.

Eén van de pijlers van De Zelfmakerij is: “Een creëren plek waar mensen graag willen zijn”. Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op De Zelfmakerij aan de Kromme Elleboog 22 in Oostwold. De mensen van de dagbesteding of de eigenaar leiden je graag rond op deze mooie boerderij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button