AlgemeenGemeente

Niks bekend over gevolgen verminderde instroom vluchtelingen

- advertentie -
Winschoten/ Beerta – Er is nog geen informatie te geven over de gevolgen van de verminderde instroom van vluchtelingen voor de gemeente Oldambt.

Het rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) maakten in november 2015 afspraken over extra opvangplekken vanwege de hoge instroom op dat moment. Binnen die afspraken werkten wij als gemeente mee met het realiseren van de noodopvang in Beerta. Daarnaast zijn we bezig met de voorbereidingen voor een asielzoekerscentrum (azc) aan de Udesweg in Winschoten.

- advertentie -

Intussen is de instroom van vluchtelingen gedaald en lijkt de nood minder hoog. Deze maandbepalen provincies, gemeenten en het COA gezamenlijk de mix van opvanglocaties. Daarbijkijken zij ook naar de opvang van statushouders, mensen die al een verblijfsvergunninghebben, maar nog geen woonruimte.

Zo gauw bekend is wat de gevolgen zullen zijn voor de noodopvang in Beerta en de realisatie van een of meerdere tijdelijke azc-locaties volgt informatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button