Algemeen

Ommelander Ziekenhuis krijgt opnieuw Vaatkeurmerk 2016

- advertentie -

Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft opnieuw het Vaatkeurmerk 2016 ontvangen. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan de kwaliteitscriteria die de Hart&Vaatgroep heeft ontwikkeld, in nauw overleg met de beroepsgroep van vaatchirurgen en interventieradiologen.

- advertentie -

Beide specialismen werken bij de behandeling van vaatpatiënten nauw samen. Op de website www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten en behandelaars zien welke behandeling het Ommelander Ziekenhuis haar vaatpatiënten biedt.

Wat is het Vaatkeurmerk?
Het Vaatkeurmerk is een keurmerk dat aangeeft dat een ziekenhuis goede vaatzorg verleent, bekeken vanuit patiëntenperspectief (zorg aan patiënten met ziekten aan de bloedvaten). Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals (niet op spataders of trombose).

Met behulp van het Vaatkeurmerk kunnen vaatpatiënten makkelijker een keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden. Het Vaatkeurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de patiënten-achterban van de Hart&Vaatgroep en vertegenwoordigers van de beroepsgroepen vaatchirurgen en interventieradiologen.

Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button