Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

RUN Winschoten neemt extra maatregelen tegen de warmte

- advertentie -

Winschoten – De organisatie van de RUN van Winschoten neemt verschillende maatregelen om de deelnemers te wapenen tegen de warmte. Zo zorgt het onder meer voor extra waterpunten langs het parcours aldus RtvNoord.

- advertentie -

‘We zijn op alles voorbereid’, zegt voorzitter Liesbeth Jansen. ‘Zo zijn de waterposten extra voorzien van water en liggen er tuinslangen langs het parcours om de deelnemers te verkoelen wanneer ze dat nodig hebben. Daarnaast staat er bij een verzorgingspost een douche, daar kunnen de lopers onderdoor lopen.’

Nadruk op voldoende drinken
Ook zal de RUN van Winschoten richting haar deelnemers communiceren dat ze voldoende moeten drinken.

‘Sommige lopers zelf drinken vlak voor hun start niet, zodat ze niet naar het toilet hoeven. Dat raden we af. Het is heel belangrijk om voldoende te blijven drinken. De zon schijnt, de wind waait zachtjes, je zweet. Allemaal factoren die meewegen.’

Druk in de weer
Naast het feit dat de organisatie rekening houdt met de temperatuur, zijn vrijwilligers momenteel druk in de weer om het parcours op te bouwen.

‘En dat gaat goed’, vervolgt Jansen. ‘De overkapping bij de Stikkerlaan staat al en in Winschoten zijn vrijwilligers ook vandaag druk in de weer.’

Voldoende verkeersregelaars
Even leek het erop dat de RUN morgen te weinig vrijwilligers zou hebben, maar dat probleem is volgens de ‘moeder van de RUN’ opgelost.

‘Op maandag leek de groep verkeersregelaars te zijn afgeslankt, maar we hebben dat gelukkig kunnen oplossen. Vrijwilligers die op de reservelijst staan, zijn bereid gevonden. Het ziet er allemaal heel goed uit.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button