AlgemeenGemeente

Bouw WereldBazar ligt stil wegens onenigheid over fietspad

Winschoten – De bouw van De Wereldbazar in Winschoten ligt al weer stil aldus RtvNoord. De initiatiefnemers van de overdekte markt voor oosterse producten liggen in de clinch met de gemeente over een fietspad.

- advertentie - 
Twee weken geleden is de bouw pas begonnen. Na tien jaar van ploeteren kon directeur Petra van Gaanderen eindelijk los. Maar de grondwerkzaamheden zijn amper twee weken bezig of ze zijn al weer gestopt.

Probleem neerleggen
Langs de waterkant moet namelijk een fietspad komen, zo is afgesproken. ‘Dat is een randvoorwaarde die is gesteld door de gemeente’, zegt Van Gaanderen. ‘De gemeente legt daardoor een probleem bij een ondernemer neer dat ze zelf heeft veroorzaakt.’

‘Ik weiger heel veel tijd, geld en moeite in een niet functioneel ontwerp te steken’, zegt Van Gaanderen. Het fietspad gaat volgens haar namelijk nergens naartoe. ‘Aan de ene kant zit grond van Virol en aan de andere kant grond die ons niet is gegund.’

Vertragingstactiek
Politiek Oldambt roert zich ook. Zo begrijpen de fracties van de VVD, de VCP en D66, maar niet hoe het kan dat de boel nu weer stil ligt. ‘Wij zijn teleurgesteld‘, aldus Fokke Fennema (D66). ‘Ik snap niet dat de gemeente weer een vertragingstactiek gebruikt, want zo komt het op mij over. En bovendien: dat fietspad gaat nergens heen en komt nergens vandaan.’

Wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) zegt dat de bal momenteel bij De Wereldbazar ligt. ‘Ik heb hen een voorstel gedaan die binnen de vergunning past.’ De Wereldbazar is daar volgens haar nog niet op ingegaan. ‘Maar ik wil best zo snel mogelijk met hen in gesprek.’

550 standhouders
De Wereldbazar moet plaats bieden aan zo’n 550 standhouders en zorgen voor werkgelegenheid in Oost-Groningen. De bedoeling is dat de overdekte markt in het voorjaar van 2018 opent.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button