AlgemeenGemeente

Graf’ Mr D.U. Stikker blijft

- advertentie -

Winschoten-Het ‘graf’ van Mr D.U. Stikker en zijn vrouw blijft in stand. In het graf staan de urnen van beide personen. Op de grafsteen was een sticker geplakt met het verzoek aan nabestaanden om contact op te nemen. Een inwoner van onze gemeente heeft dit gezien en is in actie gekomen.

- advertentie -

Waarom een sticker?

De gemeente heeft  een sticker geplakt op dit graf. Dit doen wij ook bij alle andere huurgraven die eventueel geruimd kunnen worden. Een van de redenen voor het ruimen is bijvoorbeeld dat er geen leges meer worden betaald. de gemeente probeert altijd contact te zoeken met nabestaanden en/of andere familieleden. Als dat niet lukt, wordt er zo’n sticker geplakt. Reageert er dan na verloop van tijd niemand, dan kunnen wij het graf eventueel ruimen.

Van ruiming geen sprake

Dit graf was uiteindelijk niet geruimd. Als er niemand aan de hand van de sticker reageert, dan controleren we altijd om welk graf het gaat. Op dit moment werken wij aan een lijst met graven die niet geruimd mogen worden. Op die lijst komen graven die bijzonder zijn vanwege de persoon, de vorm of andere historische waarden en blijven dus behouden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button