AlgemeenKort nieuws

Historische wandeling met laatste bezoek aan Glasblazerij Oldambt

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Aanstaande donderdag 6 oktober is de laatste wandeltocht van dit seizoen door de ‘Geschiedenis van de Graanrepubliek’. Gids is Eltjo Glazenburg en het vertrek is vanuit de hotellobby van Fontana Resort, aanvang 14:00 uur.

- advertentie -

Het wordt ook een wandeltocht met een afscheid, want altijd wordt tijdens deze tocht ook een bezoek gebracht aan de Glasblazerij Oldambt en zoals reeds gepubliceerd stopt de glasblazerij medio deze maand en vertrekt naar Frankrijk. De wandeling gaat via het museum, de synagoge en vervolgens richting Bos op Houwingaham, een bos gebouwd op het verdronken dorpje Houwingaham.

Eltjo vertelt over de verdronken kerk en de steenhuizen uit de dertiende eeuw. Vervolgens gaat de wandeling verder via de Duitse grens, het bezoek aan de glasblazerij met een kop koffie/thee en via een andere route weer door het bos en wordt een relatie gelegd met de Graanrepubliek zoals omschreven in het boek van Frank Westerman.

De wandeling wordt afgesloten met een kop koffie en Groninger Koek in restaurant Waters of the World in Fontana Resort. Voor informatie en aanmelden: Eltjo Glazenburg 06-15027999 of www.uwwandelcoach.nl.

Bron: bnsnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button