Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Judo Instituut Noord en jv Zempo pakken prijzen in Hardenberg

- advertentie -

Hardenberg – Afgelopen zaterdag 1 oktober werd door judovereniging Anbergen het jaarlijks terugkerende nationaal judotoernooi georganiseerd. Tijdens dit toernooi deden 500 judoka’s mee vanuit heel Nederland. Judo Instituut noord en j.v. Zempo wisten hier in totaal 14 prijzen in de wacht te slepen.

- advertentie -

Judoka Jan-Willem Loer uit Winschoten die uitkomt in de gewichtsklasse tot 73 kg. wist met overmacht eerste te worden in zijn poule. Jan-Willem die samen met Jurrien Kugel iedere donderdag meetraint met de nationale kernploeg in Papendaal ontwikkelt zich uitstekend. Ook een eerste plek werd er gewonnen door Jurrien Kugel, Owen Wiehink en Guido Kikkert.

Bij de meisjes tot 63 kg. wist de sterk judoënde Eline Slomp een prima tweede prijs te winnen. Eline die op dit moment iedere maandag meetraint met de JTS trainingen in Heerenveen zit in een blakende vorm. Ook een tweede prijs werd er gewonnen door Celeste Ebbinge, Twan Katoele en Max Benthem.

De nog jonge Sven Ruzius uit Oude Pekela laat een uitstekende ontwikkeling zien. Sven die uitkomt in de gewichtsklasse tot 27 kg. wist meerdere wedstrijden te beslissen met een schitterende schouderworp, waardoor hij derde werd. Ook een derde prijs werd er gewonnen door Willem Vrieling en Jens Jagt uit Stadskanaal.

De judoka’s Mees Klunder, Bjorn Harders en de jonge Ruben Kugel werden in een grote poule dik verdient vierde.

De coaches Henk Sijbom, Alex Sulava, Jeroen Scholma en Ronnie Meijer waren zeer te spreken over de prestaties van hun judoka’s.

Kijk voor informatie over trainingstijden op www.zempo.eu met vestiging in Oude Pekela en op www.judoinstituutnoord.nl met vestigingen in Oostwold, Winschoten, Stadskanaal en Emmen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button