Weerbericht

Weekendweer: wisselvallig en zacht

- advertentie -

Landelijk – Het weekendweer ziet er wisselvallig uit. Vooral zaterdagochtend valt op veel plaatsen regen. In de middag is het op beide dagen langere tijd droog met veel wolkenvelden en alleen plaatselijk een beetje zon. Het is zacht met 7 tot 12 graden.

- advertentie -

Zaterdag start regenachtig
Het weerbeeld op de eerste dag van het weekend ziet er in eerste instantie niet heel hoopvol uit. Het is grijs, grauw en daarbij regen het op verschillende plaatsen. In de middag is het vaker droog, maar er is nog wel kans op een enkele bui en de zon krijgen we op de meeste plaatsen nauwelijks te zien.

Tijdens droge perioden is het prima weer, want met 9 tot 12 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind en aan de kust is de wind krachtig.

Zondagmiddag vaak droog
Aan het begin van de dag is het grijs en regionaal komen enkele buien voor. Geleidelijk neemt vanuit het westen de kans op regen af en in de middag is het vaak droog. De zon kan af en toe doorbreken, maar een groot deel van de tijd is het bewolkt. De wind is duidelijk in kracht afgenomen en het is dan ook prima weer voor een wandeling of fietstocht. Ook is het goed weer om een carnavalsoptocht te bezoeken. Met 7 à 8 graden in het noorden en 10 graden in het zuiden is het wel minder zacht dan de dag ervoor.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button